Vég Csaba - "az Egy nyelve" sorozat  


 
Mesék útja - Mesék kútja
(Népmeséink szellemi titkai)

("Az Egy nyelve" sorozat bevezető kötete.)

Ha elkezdjük felfejteni a népmesék fonalát, megdöbbentő szellemi tudást találunk, amely magabiztosan tájékozódik az Élet, a valóság, a szellemi szférák, azaz a világ teljességének labirintusában. Ha kell, az Alsó világba, ha kell, a Felső világokba jut, de itt, a halandók Középső világában mindenképp megállja a helyét. Olyan látásmód ez, amely egyszerre a pillanat és a végtelen mélységében él. Ami egyazon térben, kézközelben van a föld sötét mélyével és az Ég szédítő magasával.

A kötetben tíz magyar népmese (A csillagszemű juhász, A Kacor király, Királylány a Lángpalotában, A szörnyeteg királykisasszony, Világszép Ilonka, Fehérlófia, Mirkó királyfi, Az égig érő fa, Világszép nádszálkisasszony, A szalmakirály), valamint a magyar kártyák és a Tarot Nagy Arkánumainak elemzései olvashatók.

(228 oldal, 2700 Ft, isbn: 978-963-87743-5-4)
Tabula smaragdina
és
az Egy nyelve
(regény)

Egy beszélgetés során megemlítődnek a Smaragdtábla titokzatos sorai és ezzel különleges kultúrtörténeti utazáson találjuk magunkat az ógörög filozófusoktól, tudósoktól, orfikus beavatottaktól kezdve az alkímia korai évein át John Dee-ig, I. Erzsébet királynő mágusáig, aki meg akarta érteni a mindenség titkait feltáró "Angyalok nyelvét".

Mi lehetett a bölcsek köve, az opus magnum, a Napot evő zöld és a vörös oroszlán? Mit jelenthet a "teleszma", a "Nap műve" és a csodákat teremtő Egy? Mi rejtőzhet a tábla rejtélyes szavai mögött, milyen műveletsorozat és milyen világnézet?

(324 oldal, 4000 Ft, isbn: 978-963-87743-6-1)